Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vluchtmisdrijf na aanrijding met zwaargewonde in Poederlee : oproep politie getuigen - update

Politie - foto NNieuws

Op de Groesaard Poederlee  zijn zondagochtend rond 08.45u  twee mountainbikers aangereden door 2 crossers op motoren. Een van de mountainbikers liep daarbij zware verwondingen op, de andere raakte lichtgewond. De aanrijders op de motoren pleegden vluchtmisdrijf.  De politie spoort de daders op.

Oproep politie

Politie Regio Turnhout zoekt de verdachten en vraagt hulp van het publiek: "De Politie Regio Turnhout is op zoek naar getuigen van een ongeval waarbij 2 fietsers vanmorgen gewond zijn geraakt. Het ongeval gebeurde zondagochtend omstreeks 08.45 uur aan Groesaard in Lille, een landelijke weg tussen Wespedongen en de Lichtaartsesteenweg (N134).

Ter hoogte van het bruggetje over de Aa werden de fietsers die deelnamen aan een mountainbiketoertocht aangereden door twee crossmotoren die hen kruisten. Eén van de fietsers raakte lichtgewond, de andere liep zwaardere maar niet levensgevaarlijke verwondingen op. Ze zijn allebei overgebracht naar het ziekenhuis."

"De crossmotoren reden na de aanrijding meteen verder. De Politie Regio Turnhout hoopt de bestuurders van de twee motoren via deze weg alsnog te kunnen identificeren. Eén van de twee motoren zou een oranje en zwartkleurige Enduro-crossmotor zijn van het merk KTM. Van de andere motor weet de politie op dit moment enkel dat het om een motor van het merk Honda gaat en dat er vermoedelijk achteraan twee witte of lichtgekleurde bagagekoffers op waren gemonteerd."

De Politie Regio Turnhout vraagt dat iedereen die meer informatie heeft over één of beide crossmotoren of die weet wie de bestuurders van de crossmotoren zijn, contact opneemt met de Politie Regio Turnhout. Dat kan op het gratis nummer 0800 25 101 (optie 1). Alle tips worden discreet behandeld. Uiteraard hoopt de politie ook dat de betrokken motorrijders zichzelf nog zullen melden.

 

UPDATE : In de late namiddag hebben beide personen zich gemeld bij de politie. Daar zijn ze verhoord over het ongeval. (pol)

Groesaard, Poederlee, België

Politie - foto NNieuws

Deel dit artikel